NAN® EXPERTPRO HA 1
Charakterystyka produktu
NAN® EXPERTPRO HA 1 Wybór, który czyni różnicę
Formuła z częściowo hydrolizowanym białkiem serwatkowym, które jest łatwiejsze do strawienia.1-3

Receptura NAN® EXPERTPRO HA 1 zmniejsza ryzyko AZS do wieku dorosłego oraz zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia astmy u osób w wieku od 16 do 20 lat.4-5

aOR: skorygowany iloraz szans, CMF: preparat na bazie mleka krowiego z pełnym białkiem, eHF-C: preparat na bazie całkowicie hydrolizowanej kazeiny, eHF-W: preparat na bazie całkowicie hydrolizowanej serwatki, pHF-W: preparat na bazie częściowo hydrolizowanej serwatki, PP: zgodnie z protokołem.
NAN® EXPERTPRO HA 1 zawiera białko serwatkowe poddawane unikalnym procesom obróbki cieplnej oraz hydrolizy enzymatycznej, które 1000-krotnie zmniejszają jego alergenność 6,7

CMF: standardowy preparat na bazie mleka krowiego; pHF-W: formuła z częściowo hydrolizowaną serwatką.
Dowiedz się więcej
Unikalna receptura mleka początkowego NAN® EXPERTPRO HA 1 to:
Częściowo hydrolizowane białko serwatkowe
Oleje roślinne - słonecznikowy i rzepakowy. Nie zawiera oleju palmowego
Łatwość i wygoda stosowania - gotowy produkt w płynie
Sposób przygotowania
1. Umyj ręce zanim zaczniesz przygotowywać produkt. Upewnij się, że wszystkie przedmioty potrzebne do karmienia zostały wysterylizowane przed użyciem.
2. Sprawdź datę przydatności do spożycia na etykiecie. Jeśli butelka jest uszkodzona w jakikolwiek sposób – nie używaj. Wstrząśnij dokładnie buteleczkę przed użyciem.
3. Usuń zakrętkę i aluminiową folię z buteleczki.
4. Załóż sterylny smoczek. Nie wykorzystuj resztek produktu, nie rozcieńczaj i nie przelewaj go do innego opakowania.
5. Sprawdź temperaturę i jeśli to konieczne podgrzej w kąpieli wodnej, ale nie zanurzaj smoczka. Sprawdź temperaturę przed podaniem. Nie podgrzewaj w kuchence mikrofalowej.
6. Wyrzuć niewykorzystane resztki produktu w ciągu godziny od otwarcia butelki.
WAŻNE:
Ostrzeżenie: Niewłaściwe przygotowanie, przechowywanie i sposób karmienia może stanowić zagrożenie dla zdrowia dziecka. Pamiętaj, aby przygotowywać produkt zgodnie z instrukcją. Przygotuj butelkę i smoczek bezpośrednio przed podaniem. Nie rozcieńczaj i nie dodawaj niczego do produktu bez porozumienia z lekarzem.
Pamiętaj: Zawsze przytrzymuj dziecko podczas karmienia. Dziecko pozostawione bez opieki może się zakrztusić. Nie przechowuj resztek pokarmu.
Tabela karmienia
Wiek niemowlęcia | Ilość na porcję (ml) | Dzienna liczba karmień NAN® EXPERTPRO HA 1 |
---|---|---|
1. i 2. tydzień | 100 | 7 |
3. i 4. tydzień | 130 | 6 |
2. - 4. miesiąc | 130 | 6 |
5. - 6. miesiąc | 200 | 4 |
Składniki
Woda, laktoza (z mleka), oleje roślinne (olej słonecznikowy, olej rzepakowy), częściowo hydrolizowane: izolat białka serwatkowego (z mleka) i koncentrat białka serwatkowego (z mleka), glicerofosforan wapnia, olej rybi, cytrynian potasu, cytrynian wapnia, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), olej z Mortierella alpina, L-arginina, cytrynian sodu, chlorek magnezu, fosforan potasu, L-tyrozyna, chlorek choliny, chlorek wapnia, witaminy (C, kwas pantotenowy, E, niacyna, B2, B1, A, B6, kwas foliowy, K, biotyna, D, B12), chlorek sodu, L-histydyna, inozytol, tauryna, L-karnityna, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, nukleotydy, siarczan miedzi (II), siarczan manganu, jodek potasu, selenian (VI) sodu.
Gramatura
Opakowanie zbiorcze 32 szt.
Opakowanie nie zawiera BPA (bisfenolu A)

Plastikowa butelka: 90 ml
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | Jednostka miary | w 100 ml |
---|---|---|
Wartość energetyczna | kJ | 281 |
kcal | 67 | |
Tłuszcz, w tym: | g | 3,4 |
- kwasy tłuszczowe nasycone | g | 0,3 |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone | g | 2,3 |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: | g | 0,6 |
- kwas linolowy | mg | 515 |
- kwas a-linolenowy | mg | 42 |
- DHA (kwas dokozaheksaenowy) | mg | 16,5 |
- ARA (kwas arachidonowy) | mg | 16,5 |
Węglowodany, w tym: | g | 7,8 |
- cukry, w tym: | g | 7,8 |
- laktoza | g | 7,8 |
Białko | g | 1,3 |
Witaminy: | ||
Witamina A | μg | 59,7 |
Witamina D | μg | 1,5 |
Witamina E | mg | 1,6 |
Witamina K | μg | 3,9 |
Witamina C | mg | 12,4 |
Tiamina (B1) | mg | 0,07 |
Ryboflawina (B2) | mg | 0,15 |
Niacyna | mg | 0,48 |
Witamina B6 | mg | 0,05 |
Kwas foliowy | μg | 12,76 |
Witamina B12 | μg | 0,13 |
Biotyna | μg | 1,6 |
Kwas pantotenowy | mg | 0,67 |
Składniki mineralne: | ||
Sód | mg | 33,6 |
Potas | mg | 89,3 |
Chlorek | mg | 49,4 |
Wapń | mg | 41,2 |
Fosfor | mg | 23,2 |
Magnez | mg | 5,2 |
Żelazo | mg | 0,3 |
Cynk | mg | 0,46 |
Miedź | mg | 0,06 |
Mangan | mg | 0,02 |
Fluorek | mg | ≤ 0,03 |
Selen | μg | 3,4 |
Jod | μg | 13,9 |
Inne: | ||
Cholina | mg | 24,8 |
Inozytol | mg | 6,4 |
Tauryna | mg | 4,3 |
L-karnityna | mg | 1,7 |
Nukleotydy | mg | 2,1 |
Bibliografia
1. Czerkies LA, et al. A Pooled Analysis of Growth and Tolerance of Infants Exclusively Fed Partially Hydrolyzed Whey or Intact Protein-Based Infant Formulas. Int J Pediatr. 2018 Nov 1;2018:4969576.
2. Clemens RA et al. In vitro digestibility assessment of intact and hydrolyzed proteins in infant formula. J M Coll Nutr. 2002. 21(5):482.
3.Billeaud C, et al. Gastric emptying in infants with or without gastrooesophageal reflux according to the type of milk. Eur J Clin Nutr 1990; 44 (8): 577-83.
4. Gappa M. et al. Allergy. 2021; 76 (6): 1903–1907.
5. EFSA Scientific Opinion on the suitability of goat milk protein as a source of protein in infant formulas and in follow-on formulas. EFSA Journal 2012; 10 (3): 2603.
6. Fritsché R. et al. J Allergy Clin Immunol. 1997; 100 (2): 266–273.
7. Bourdeau T. et al. Nutrients. 2021; 13 (9): 3011.
MOŻE CIĘ ZAINTERESOWAĆ...




POWIĄZANE TREŚCI

Atopowe zapalenie skóry u niemowląt i małych dzieci

Nadrozpoznawalność ABMK – okiem pediatry i prawnika

Rola modyfikacji mikrobioty w zapobieganiu chorobom alergicznym i ich leczeniu